B LIGA

Představení F1 2015 - skupina B

napsal PP_GDPR - 11.02.2015 - 13:46


Již tuto neděli 15. 2.2015 odstartuje nový šampionát u nás na České F1 Lize! První kdo se postaví na start a vyzkouší v plné zátěži své nové monoposty 2015 budou jezdci skupiny B! A podle počtu přihlášených jezdců by to měl být plně obsazený závod a tedy naprosto famozní podívaná. K závodu budou také připraveni komisaři, kteří dohlídnou na dodržování pravidel. Rád bych všem jezdcům skupiny B připoměl, že je nutné se do závodu přihlásit (případně se omluvit) pomocí našeho přihlašovacího systému.

A kdo se závodů ve skupině B bude účastnit?



Mercedes AMG Petronas


Userpic
Libor Hrus - 93


Tento závodník je u nás v lize nováčkem, ale díky svému působení v serii F1 94 si udělal velmi dobré jméno a mohl by patřit k těm, kteří budou stíhat stálice z B skupiny. Určitě je zajímavé, že Libor se našich závodů účastní z Charleville v Irsku.




Userpic
Pavel Svoboda - 71


Pavel Svoboda je již zkušený závodník skupiny B. Jeho největší předností na trati je konzistence, díky níž si dokázal připsat i několik bodů v skupině A. Spolu se svým týmovým kolegou, pokud se budou pravidelně účastnit závodů, by mohli bojovat o první pozice v poháru konstruktérů.


Scuderia Ferrari


Userpic
Slezar Martin - 33


Martin se k nám připojil na konci minulé sezony společně se svým synem Markem (pojede skupina A v Sauberu) a také se svým novým týmovým kolegou Omarem. Martin pilně trénoval přes celou zimu, v šampionátu F1 94 a díku tomu došlo k neuvěřitelnému zlepšení jeho schopností pilotovat vůz. Také nabral potřebné závodní zkušenosti a proto je jedním z černých koní skupiny B.




Userpic
Omar Salero - 83


Omar jak už bylo zmíněno se k nám připojil na konci minulé sezony. Ve svém prvním závodě na sebe upozornil díky kolizi s vedoucím M. Březinou a tak jeho kariéra vlastně připomíná tu E. Irvina který také v prvním závodě své kariéry měl konflikt s legendárním A. Sennou. Omar se neúčastnil F1 94 a zatím ani moc netestoval takže jeho současná forma je zahalena tajemstvím.



Williams Martini Racing


Userpic
Vávra Pavel - 66


Bratrská dvojice v jednom týmu - konečně! Williams si v B skupině může reálně myslet na pozice nejvyšší! Pavel ukázal své zlepšující se schopnosti v každém tréninku od svého nástupu do ligy. V test race před sezonou naprosto uchvátil svým výkonem na mokré trati a tím, že si dojel pro fantastickou třetí pozici v cíli v konkurenci širší špičky A skupiny... Že by tento závod předvídal příchod rainmastera a budoucího šampiona?




Userpic
Vávra Petr - 14


Petr si v ničem nezádá se svým bratrem. Je podobně rychlý a také se díky svým testům zařadil mezi jezdce co by měli pravidelně bojovat o body. Díky technickým vylepšením na volantu a zprovoznění ffb (jezdil bez něj) se od tohoto jezdce dá očekávat další rychlý progres. Oproti svému bratrovi má, ale zatím jednu slabinu a to jsou kolize po startu... Na tom určitě bude muset ještě zapracovat.


Scuderia Toro Rosso


Userpic
Roman Senteši - 36


Roman je určitě největší favorit v B lize na získání titulu. Pokud se bude účastnit všech závodů tak by pro něj nemělo být nereálné podium v každém z nich. Tento jezdec je schopný bojovat v A skupině o Top6. Jasný favorit.




Userpic
Lukáš Vítek - 22


Lukáše nemusíme nijak zdlouhavě představovat má už zde v lize velmi dobrou pověst rychlého závodníka. Problém u tohoto jezdce je nízká účast v závodech a také na testování... talent je to určitě nesporný, ale málo testování mu neumožňuje bojovat v každém závodě o vítězství i když by na to měl. Již několikrát odmítnul přestup do skupiny A. Pokud se budou oba jezdci pravidelně účastnit závodů tak je Toro Rosso největší favorit sezony.


McLaren Honda


Userpic
Štěpán Chvosta - 88


McLaren obsadil v B skupině do svých monopostů nováčky. Štěpán Ch. se účastnil šampionátu F1 94, kde to pro něj zvlášť v prvních závodech byl křest ohněm. Už se, ale trochu otrkal a až získá zkušenosti mohl by překvapit.




Userpic
Štěpán Převrátil - 44


Štěpán P. se přidal k nám do ligy úplně ve stejný den jako jeho týmový kolega. Také pro něj bude tato sezona hlavně o sbírání zkušeností a treninku. Tento jezdec má ohromný zápal (natestoval již přes 400kol) a pokud mu vydrží půjde jeho forma rychle nahoru. Pozor na něj v druhé půlce sezony!



Lotus F1 Team


Userpic
Milan Králík - 8


Nejzkušenější závodník v B skupině. Tohoto jezdce není třeba představovat a o jeho schopnostech není třeba pochybovat. Spolu s Romanem Sentešim spolufavorit B skupiny! Teď když se v modu vyřešily diody a ukazatel otáček nebude mít problém.




Userpic
Franta Peternai- 5


Díky problémům s jeho volantem G27 musel Franta skoro celé poslední dvě sezony vynechat. A tak se možná trochu zapomnělo jak dobrý je jezdec! Po pár kolech na novém modů dokázal stlačit čas pod 1:34 což ho posunulo i před jezdce A skupiny. Opět u něj je jeden otazník, jako u ostatních veteránů a to jestli se bude účastnit pravidelně závodů. Pokud to tak bude tak je Lotus připraven bojovat o titul.



Red Bull Racing


Userpic
Pavel Štula - 16


Pavel je už zkušený závodník a měl by v týmu Red Bullu plnit roli jedničky a dodat body do jejich kasičky. O Pavlovi platí stejná věc jako o jeho jmenovci z Mercedesu... největší zbraň je konzistence.




Userpic
Martin Chomát - 22


Martin je úplný nováček v lize a start v neděli bude jeho první závod u nás. V této sezoně bude spíše získávat zkušenosti.



Sahara Force India


Userpic
Olda Hromek - 6


Olda je další veterán naší ligy. Svoji pověst si vydobil svým nekompromisním stylem jízdy a velkou agresivitou. V prvních kolech závodu dokáže získat vedení, ale i způsobit hromadnou nehodu. Pokud jde o rychlost tak jeden z nejlepších v B skupině. Doufáme, že bude závodit v tomto roce.




Userpic
Jaroslav Novák - 13


Jarda je již také velmi zkušený jezdec. Dokáže zajet velmi rychlá kola, ale zatím ho trápila nevyrovnanost jeho výkonů. Všichni si cenní jeho neuvěřitelné píle a výdrže... na jeden závod se dokázal připravit více než 1000koly! Jeho největší úspěch je šesté místo v A skupině ve VC Španělska. Díky stěhování své domácí stáje do nových prostor zatím moc netrénoval, ale to jistě brzy napraví.


Sauber F1 Team


Userpic
Vlada Sups - 21


Vlada patří již k velmi stabilním jezdcům B skupiny. Díky svým zkušenostem dokázal v minulé sezoně pravidelně bodovat a tak táhnout svůj tým. V této sezoně, ale bude jeho pozice těžší díky mnoha mladým vlčákům.




Userpic
Pavel Králíček - 98


Pavel se k nám přidal teprve před pár dny a proto se o něm moc neví. Jezdil v pár dalších ligách a proto bude mít asi dost zkušeností, ale na to jak na tom bude si budeme muset počkat alespoň do neděle.


Náhradní jezdec


Userpic
Václav Nápravník - 29


Václav u nás bude alespoň na začátku sezony plnit pozici náhradního jezce, který by měl být připraven zaskočit do jakéhokoliv týmu za omluvené jezdce. Václav u nás odjel jen pár závodů, ale v nich zaujal svým výkonem a pokud nastoupí tak by mohl prohnat čelo B skupiny.







Doufám, že jste se alespoň trochu seznámili s jezdci B skupiny! Přeji všem jezdcům do sezony hodně úspěchů a co nejméně nehod. Jak se vám článek líbí?

komentáře

Komentáre

Seřadit: Sort ascending   
Avatar
Péťo dík za představení jezdců,alespoň vim s kym mám tu čest.Všem přeju hodně štěstí a férovost.
03.03.2015 - 21:11
0 -1
Avatar
čti více Michal Brezina napsáno:


Aspoň vždy z B postupy do preteku A normálny jazdec .......... dúfam že Franta sa pridá k Romanovi a budú sa pravidelne účastniť A skupiny amused amused
12.02.2015 - 16:42
1 0
#4 od
quote
Avatar
Super článek! smiling
12.02.2015 - 00:22
3 0
Avatar
čti více Andrej Borotovský napsáno:


To sme dvaja amused amused amused
11.02.2015 - 21:02
2 0
#2 od
quote
Avatar
Nechcem vidieť potom predstavenie skupiny A amused Z toho mám hooooodne obav amused
11.02.2015 - 20:42
0 0
Avatar
Hezky si je představil, pěkné počteníčko

Ale teď mi došlo co dělá Roman v béčku ?
11.02.2015 - 15:48
1 0
Tvůj komentář
Jméno:
E-Mail:
Domovská stránka:
IP: 3.145.8.42
Nastavení: • HTML je VYPNUTÉ • BBCode je ZAPNUTÝ • Smajlíci jsou ZAPNUTI

Předzávodní info

Další závody

.: 21.4. 20:00 VC Číny, 42 kol
.: 28.4. 20:00 Sprint SauArabie 13, 19 kol
.: 5.5. 19:00 VC Saudské Arabie, 38 kol
.: 12.5. 20:00 Sprint Imola 17, 24 kol
.: 19.5. 20:00 VC Imoly, 47 kol
.: 26.5. 20:00 Sprint Monako 20, 29 kol
.: 2.6. 20:00 VC Monaka, 58 kol

Shoutbox


Anketa

anketa není aktivní

ukázat ankety

Teamspeak




Akce partnerů

Sponzoři

Pepa_MOTOLevne-okapy.cz