A LIGA

VC Silverstone A

napsal Martin Slezar - 15.02.2016 - 13:55
Máme za sebou úspěšný start nové sezóny 2016/1. Tentokráte jsme se podívali do Anglie, kde nás přivítal velmi náročný okruh v Silverstone. Na skupinu A zde čekalo v závodní den nemilé překvapení, ve formě deštivého počasí. Již před samotným závodem bylo jasné, že se celý závod odjede za silného deště a proto asi půl hodiny před startem kvalifikace zasedla komise vedení závodu, aby rozhodla, zda ponechá klasický strat nebo se bude startovat za Safety Carem. Nakonec bylo odsouhlaseno, že se start pustí v klasickém rytmu F1 a předpokládaný druhý, opakovaný, start by již byl ve fázi SC.



K údivu všech se předpokládaná demolice nekonala. Všichni zúčastnění si byli vědomi jaké panuje v Silverstone počasí a přizpůsobili tedy svůj start a první metry stavu tratě a s vědomím letošních tvrdých trestů za incidenty v prvním kole závodu, dokázali úspěšně vyjet nejen do závodu, ale i do nové sezóny.
I když se závodu A účastnili i piloti ze skupiny B, nedošlo až na pár minimálních kontaktů k žádnému závažnému incidentu, který by si vyžádal zásah hlavního maršála Štěpána Chvosty.



O napínavé situace sice nebyla nouze a někteří se nejednou podívali mimo trať, ale přesto úmrtnost v tomto závodě byla extrémně malá a skoro všichni ze sedmnácti členného pole se podívali až do cíle.
Ovšem nejlépe celou záležitost ustál Petr Vávra, který nejen bezvadně zvládl kvalifikaci ale dobře zvolenou strategií a bezchybnou jízdou si zasloužil 1. místo v prvním závodu sezóny 2016/1.



Petr mám řekl :
Celkově jsem ze závodu dost spokojený, první místo jsem nečekal, avšak jsem věděl, že i to je reálné umístnění, když se mi zadaří. Budu se snažit do této sezóny dát maximum, abych mohl konkurovat nejlepším z této ligy ve skupině A.



Druhý se v cíli objevil Jaroslav Strišovský na Ferrari, který zhodnotil své počínání takto :
celkovo zvláštne pocity, opäť mi ušlo víťazstvo o pár sekúnd, ale Petr bol dnes najlepší a tak mu gratulujem,
druhé miesto nie je zlý odrazový mostík do sezóny, tak uvidíme, na čo budem mať v ďalších pretekoch



Jako třetí protnul cílovou pásku Michal Březina se svým Mercedesem, který jak sám řekl :
Při vjezdu do boxů jsem udělal zásadní chybu, když jsem zrušil původní změnu na přechodné gumy a nechal si obout znovu mokré, protože v tu dobu byl déšť vhodnější pro mokré gumy.
A jeho hodnocení ? Tady ho máte :
Závod tedy hodnotím tak, že chybami se člověk učí. Petrovi gratuluji k zaslouženému vítězství, protože jel skvěle a stejně tak Jardovi. Je hezké vidět, že i když se jelo na mokru, tak celá bodovaná desítka jezdců skončila bezpečně v jednom kole. Je dobré, že kolega zase po době dojel a posbíral také nějaké slušné body.

Závěrem bych chtěl opravdu upřimně poděkovat všem jezdcům za perfektní závod, za krásné souboje, fair play a slušný přístup jeden k druhému. Doufám, že si tento zážitek vezmou sebou i do dalších závodů a skupina A bude opět ozdobou naší ligy i po stránce osobních vztahů, čistoty soubojů a hlavně suprového zážitku ze hry.

Nelze také opomenout vynikající výkony ostatních jezdců, zejména čtvrtého Marka Slezara, pátého Pavla Vávru, a v podstatě všech co úspěšně viděli cíl v uplakaném anglickém závodě.....

Konečné výsledky závodu : http://www.ceskaf1liga.cz/index.php?site=raceresults
Celkové pořadí jezdců a týmů : http://www.ceskaf1liga.cz/index.php?site=summarytable&shortcut=A


Tento pohled na záď vozu Petra Vávry zná už hodně pilotů, tak ať se ti Petře daří, jen tak dál........

Martin Slezar
Česká F1 liga
Tvůj komentář
Jméno:
E-Mail:
Domovská stránka:
IP: 3.17.79.60
Nastavení: • HTML je VYPNUTÉ • BBCode je ZAPNUTÝ • Smajlíci jsou ZAPNUTI

Předzávodní info

Další závody

.: 21.4. 20:00 VC Číny, 42 kol
.: 28.4. 20:00 Sprint SauArabie 13, 19 kol
.: 5.5. 19:00 VC Saudské Arabie, 38 kol
.: 12.5. 20:00 Sprint Imola 17, 24 kol
.: 19.5. 20:00 VC Imoly, 47 kol
.: 26.5. 20:00 Sprint Monako 20, 29 kol
.: 2.6. 20:00 VC Monaka, 58 kol

Shoutbox


Anketa

anketa není aktivní

ukázat ankety

Teamspeak




Akce partnerů

Sponzoři

Pepa_MOTOLevne-okapy.cz